Fleksibel sengebøjle der giver en øget mælkeproduktion

Cow-Welfares unikke, fleksible sengebøjle giver sundere køer og flere penge til landmanden. Pga. sengebøjlens indbyggede fleksibilitet kommer køerne mindre til skade, de lægger sig hurtigere og yder dermed mere.

Du kan se mere til vores prisvindende sengebøjle herunder, eller hop direkte hen til det du vil læse mere om:

Free stalls with cows lying nicely

Sengebøjle med store fordele

Forestil dig disse to scenarier på en god nats søvn: I den ene har du sovet i den dejligste seng fra Auping, lige den rette polstring og med en lækker dyne til. I den anden har du sovet i en slå-ud-seng, som du har overtaget fra din bedstemor, den gang hendes ryg ikke kunne klare den mere.

Jeg gætter på du sov bedst i Auping-sengen (og det er ikke fordi jeg har noget kørende med Auping). Jeg gætter samtidig også på, at du dagen derpå har mindre ondt i kroppen, er mere produktiv på arbejdet, og har mere overskud til at klare dagens gøremål.

Det samme gør sig gældende for dine køer. Hvis de sover eller ligger bedre og mere behageligt i deres sengebåse, så får de også mindre skader og de producerer mere mælk.

Og det er her vores sengebøjle, FlexStall™, er overlegen i forhold til traditionelle sengebøjler.

  • Den er ko-venlig. Køerne lægger sig hurtigere ned end ved traditionelle sengebøjler, hvilket øger koens hviletid, og dermed øges mælkeproduktionen også.
  • Den er fleksibel, så koen ikke får nogen skader fra inventaret, men samtidig er den robust nok til at guide koen hen i dens optimale liggeposition.
  • Den er holdbar. Det er derfor, at vi tilbyder 10 års 100% garanti på sengebøjlen.

De egenskaber som vores sengebøjle har giver en masse fordele for dig i din hverdag. Gennemsnittet af de landmænd vi har interviewet indtil videre har set:

  • En stigning i liggetiden for en ko på 1½ time i døgnet. Det har givet en stigning i det daglige mælkeudbytte pr. ko på 2,2 liter.
  • Et fald i udsætterprocenten på 4-5%.
  • Et fald i rengøringstiden af sengebåsene på 18%.
  • Et fald i strøelsesforbruget på 20%.
  • En forbedring af brunst tilstanden, da køerne generelt er sundere.

Desuden er det også lykkedes landmændene at reducere deres dyrlægeregning betragteligt. Hvor meget afhang dog helt af den enkelte besætning.

Skift af sengebøjle tjener sig hurtigt hjem

Gennemsnittet af de landmænd der har vores produkter tjener typisk deres investering hjem inden for de første seks måneder ved en renovering af deres gamle stald. Ved nybyggeri er merinvesteringen tjent hjem tidligere endnu. Du kan selv finde ud af hvor hurtigt du kan komme til at tjene din investering hjem i denne beregner. Ring til os på +45 7369 3206, eller kontakt os via knappen herunder.

Tjen flere penge med samme besætning ->

Hvis du skulle have lyst til at møde en landmand der allerede nyder godt af produkterne, så kontakt os på samme måde. Du kan også få et glimt af hvad sengebøjlen kan gøre for dig i en af vores videoer fra vores YouTube kanal herunder.

Mælkeproduktionen stiger med FlexStall™ sengebøjlen

Vi udvikler vores produkter efter princippet om, at produkterne skal forbedre cyklussen hvile-spise-drikke-hvile hos køerne. En forbedring af den cyklus forbedrer udbyttet fra køerne mest muligt, uden at det går ud over deres sundhed. von Keyserlingk og Weary, to professorer der studerer dyrevelfærd ved University of British Columbia, er enig i vores forbedringsprincip og siger, at “når køerne ikke malkes, bør de enten spise eller ligge ned. Desværre er der ingen der synes at have fortalt det til køerne”.

Da vi udviklede FlexStall™ var vores mål, at koen skulle lægge sig ned så hurtigt som muligt, fordi når køer ligger ned stiger blodcirkulationen gennem yveret med op til 30%, hvilket igen betyder at mælkeproduktionen stiger.

Der findes få undersøgelser af hvordan man får en ko til at lægge sig hurtigt ned, men til gengæld er der utallige undersøgelser på den optimale størrelse af sengebåse. Vi studerede koen ude på græsmarken og genkendte den fleksibilitet der er nødvendig for at koen kan komme ordentligt op og ned fra den hvilende position.

Vi kunne også se et behov for et blødt og fleksibelt materiale. Hvis sengebåsen er blød og absorberende, er koen også hurtigere til at gå ind i den og lægge sig i den, og dermed øges hviletiden og mælkeproduktionen også. Og det er noget der kan mærkes på bundlinjen.

Udsætterprocenten kan reduceres pga. sundere køer

Det fleksible og bløde materiale som vores sengebøjler er lavet af gør ikke blot, at køerne lægger sig hurtigere ned og producerer mere mælk, det gør også, at køerne er sundere og har færre problemer med sygdomme.

Køerne får ikke skader af vores sengebøjle, og idet de ligger mere ned i vores sengebøjle end i en traditionel sengebøjle, får klovene på dyrene mere tid til at tørre ud, og man reducerer dermed chancen for, at køerne får digital dermatitis og bliver halte.

AHDB i Storbritannien vurderer, at de gennemsnitlige omkostninger til en ko der er halt kan beløbe sig til omkring 1.700 kr. For en gennemsnitlig dansk stald, kan det betyde mange penge sparet ved at få udstyr i stalden der håndterer dette problem bedre.

Der er en række faktorer der forårsager, at en ko bliver halt. Det kan blandt andet være dårlig kvalitet af gulvene i kvægstaldene, køer der bliver tvunget til at stå for længe på hårde overflader og dårligt designede sengebåse.

Vi (Cow-Welfare) har endnu ikke noget produkt der forbedrer gulvene i kostalden, men med vores sengebøjle kan vi få køerne væk fra gulvene så hurtigt som muligt. Med FlexStall™ lægger de sig hurtigere ned i sengebåsen og de ligger der i længere tid.